r/Denmark – Islam er ikke løsningen på noget som helst

Ideen om at løse sexismeproblemer med islam ville være til at grine ad, hvis ikke så mange kvinder led så forfærdeligt under islams greb.

Mens vi herhjemme har højtprofilerede problemer med hænder på låret, ser vi i den islamiske verden en systematisk undertrykkelse af kvinder på alle niveauer. En undertrykkelse, som er godt hjulpet på vej af gudgiven religiøs sexisme.

I islam taler man rigtig meget om, hvor værdsatte kvinder er, alt imens de tildeles ringere vilkår end mænd i mange af livets sammenhænge. Af Koranen kan det blandt andet udledes, at mænds vidneudsagn er mere værd, mænd skal arve mere, mænd kan have flere koner, mænd kan gifte sig med folk med en anden tro, og mænd kan helt uproblematisk lade sig skille.

Jeg tror, at Abu-Labans løsning på sexisme i Danmark virker ret frastødende på de fleste danske kvinder. Og nok også på en del muslimske kvinder, hvis de ellers havde muligheden for at bryde fri.

READ MORE  Modeindustrien udleder ligeså meget CO2 som Frankrig, Tyskland og UK - tilsammen - Fashion Forum

Ud over den teologiske sexisme mod kvinder kan vi også i praksis se, at kvinder bestemt ikke står sig bedre i lande, hvor islam dominerer.

Undertrykkelsen af kvinder i islamiske lande er veldokumenteret i alle globale undersøgelser af kvinders ligestilling og livskvalitet. Islamiske lande optræder konsekvent blandt de mest kvindefjendtlige lande i verden.

Aktuelt er der en interessant bevægelse i gang med #mosquemetoo, hvor man kan se vidnesbyrd fra kvinder, der forulempes overalt i den muslimske verden og alle steder lige fra i hjemmet til under deres pilgrimsfærd til Mekka.

Advertisement

Temmelig uspiselig pakke

Overalt, hvor islam vokser, vokser der ufred og undertrykkelse. Først i form af social og politisk uro. Senere i form af terror og sekterisk vold. Og når islam først dominerer, følger altid undertrykkelse af friheder, som vi i Vesten tager for givet.

READ MORE  r/Denmark - Maskenægterfjols i Go' aften Danmark (Beklager kvaliteten)

Denne frihedsberøvelse rammer muslimer, som giver afkald på tanke- og livsstilsfrihed, og især også minoriteter og vantro. Jo mere islam, jo mindre frihed.

Det er ikke tilfældigt, at homoseksuelle i muslimske lande må leve i skjul, når alternativet kan være slet ikke at leve, fordi man er blevet kastet ud fra en bygning eller hængt fra en kran.

Det er heller ikke tilfældigt, at kristne i stor stil flygter fra Mellemøsten, fordi utrygheden og undertrykkelsen fra den muslimske majoritet bliver ulidelig eller decideret farlig.

Advertisement

Og det er selvfølgelig slet ikke tilfældigt, at man risikerer dødsstraf for blasfemi og frafald i 13 lande – alle sammen islamiske – og med fængsel og vold som sandsynlig konsekvens i endnu flere.

READ MORE  Kopenhagen Fur lukker ned - Fashion Forum

De islamiske løsninger på sociale problemer kommer altså som en del af en temmelig uspiselig pakke.

Source link

Be the first to comment

Leave a Reply