De Ronde op 18 oktober: wie profiteert van het rare wielerjaar “waar vooral het mentale aspect speelde”? 

“Dat is stresserend, en dan zijn de renners die mentaal sterk staan in het voordeel. De sterke persoonlijkheden komen naar boven. Want deze situatie vereist mentale vaardigheden om het op een hoog niveau te kunnen blijven volhouden.” Met andere woorden: sommige renners laten het misschien wat lopen bij toenemende onzekerheid, terwijl anderen de focus weten de behouden.

Wout Van Aert lijkt daar geweldig goed in te slagen: hij stond er vanaf het begin van de nieuwe kalender, met o.a. overwinningen in Milaan-Sanremo en Strade Bianchi, een Belgische titel in het tijdrijden en twee Tourritten, en is ook nu nog altijd top.

READ MORE  Onderhandelaars federale regering maken zich op voor lange laatste rechte lijn

En Van Aert heeft nog honger. Dat hij mentaal nog niets van zijn focus verloren heeft, bewijst ook zijn grote ontgoocheling na Gent-Wevelgem afgelopen weekend, waar hij misschien wel de sterkste man in koers was, maar waar hij de tol betaalde van topfavoriet te zijn – niemand gaf hem vrijheid en iedereen reed op zijn wiel.

Advertisement
Advertisement

Over focus gesproken: Mathieu Van der Poel is er zeker ook klaar voor, op alle vlakken: vrijdag noemde hij de Ronde nog “zijn belangrijkste afspraak van het seizoen” op de weg, na het wegvallen van Parijs-Roubaix. “Mijn laatste kans om een grote vis te pakken”, klonk het klaar en duidelijk. 

READ MORE  Bureaustoelen populair door thuiswerk: "Vroeger gaven mensen geld uit aan restaurant en reizen, nu denken ze aan comfort"

Source link

Be the first to comment

Leave a Reply