Vandenbroucke: “Wanneer reizigers zich niet laten testen, gaat informatie tegen 1 april rechtstreeks naar de politie”

Vandenbroucke: “Wanneer reizigers zich niet laten testen, gaat informatie tegen 1 april rechtstreeks naar de politie”

Tot nader order zijn niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden tot 1 maart. Over een verlenging van die regel is vandaag niet gesproken op het Overlegcomité van de verschillende regeringen, maar hoe dan ook blijft de regel: wie terugkeert uit een rode zone moet zich laten testen op het coronavirus, op dag 1 en dag 7.

Maar de handhaving van die regel is niet gemakkelijk, gaf minister Vandenbroucke toe op de persconferentie na het Overlegcomité. “We willen dat niet langer tolereren. Testen is een beschermingsmaatregel voor de hele bevolking”, aldus Vandenbroucke.

“We hebben deze namiddag een zeer goede en collegiale afspraak gemaakt met de ministers-presidenten van de regio’s, een echte resultaatsverbintenis, dat we ervoor zorgen dat ten laatste tegen 1 april effectief wanneer mensen uit het buitenland komen en zich moeten laten testen, dat wanneer ze dat niet doen, de informatie daarover ook rechtstreeks beschikbaar zal zijn voor de politie”, legde de federale minister van Volksgezondheid uit.

READ MORE  Burgemeester Waasmunster reageert op commotie na vroeg coronavaccin: “Ik dacht dat ik iets goeds deed”

“Als mensen niet doen wat ze moeten doen, zal de politie geïnformeerd zijn, kunnen optreden en boetes opleggen. Dat brengt heel wat met zich mee, technische en juridische kwesties. Die zijn oplosbaar”, dixit Vandenbroucke. Wie zich niet laat testen terwijl dat wel verplicht is, riskeert een boete van 250 euro. “Met natuurlijk alle mogelijkheden van weerwerk voor de mensen, we zijn geen politiestaat”, gaf minister Vandenbroucke nog mee.

Bekijk de uitleg van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A):

Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*