MTV: Korona vei työt, Martti Suosalo joutui myymään sijoitusasuntonsa – penää rokotteita nuorille

MTV: Korona vei työt, Martti Suosalo joutui myymään sijoitusasuntonsa – penää rokotteita nuorille

Näyttelijä Martti Suosalo kritisoi MTV:llä teatterien kiinni pitämistä samalla kun baareissa saa remuta.

Näyttelijä Martti Suosalo, 58, kertoo MTV:lle, että koronapandemian vuoksi hän on menettänyt 80 prosenttia töistään.

Suosaloa sapettaa, että kokoontumisrajoitusten vuoksi teatteritoiminta on jäissä. Freelancena työskentelevän Suosalon mukaan teattereissa on noudatettu turvatoimia huolellisesti.

– En ole missään nähnyt niin huolellisia turvatoimia. Käsidesiä riitti, katsojilla oli oltava maskit ja turvavälejä tarkastettiin mittatikulla. Ei teattereista lähtenyt ainuttakaan tartuntaketjua, Suosalo sanoo.

Martti Suosalo on luonut pitkän näyttelijäuran niin teatterilavoilla, valkokankaalla kuin televisiossakin.

Martti Suosalo on luonut pitkän näyttelijäuran niin teatterilavoilla, valkokankaalla kuin televisiossakin. Roosa Bröijer

Peruuntuneiden töiden vuoksi mies joutui tekemään radikaalin päätöksen ja myymään omaisuuttaan.

– Nyt tuntuu todella turhauttavalta, että meidän ei anneta esiintyä. Itse ruksaan muutaman viikon välein kalenteriani: peruttu, peruttu, peruttu. No myimme vaimon kanssa sijoitusasuntomme. Se oli ajateltu vanhuuden turvaksi, Suosalo kertoo.

READ MORE  Suomalainen maailmanmestari julkaisi kuvan nakujoogastaan – ”Rakastan tätä!”

Hän kritisoi haastattelussa sitä, että baarielämä on saanut jatkua, mutta teatterien arki ei. Suosalo sanoo ymmärtävänsä, että nuoret kokoontuvat joka tapauksessa. Hän peräänkuuluttaa nuorille rokotteita, jotta pandemiasta päästäisiin.

Koronaviruspandemia on koetellut esittävän taiteen alaa rajusti, ja yleisötilaisuuksien järjestäminen on ollut marraskuusta lähtien käytännössä kielletty. Joulukuussa opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi yhteensä 17 miljoonaa euroa tukea korona-avustuksina museoille, teattereille, orkesterille ja kansallisille taidelaitoksille.

Suomen teatterit ry:n kannanotossa avataan teatterialan kriisiä. Edunvalvontajärjestön keräämien tietojen mukaan esittävän taiteen alat saattavat kärsiä pahimmillaan jopa 35 miljoonan euron tulonmenetykset yleisötilaisuuksien rajoitusten vuoksi.

– Toimintaan vaikuttavia yleisötilaisuuksien rajoituksia on muutettu ja jatkettu lyhyillä varoitusajoilla, jolloin toiminnan muutosten ennakoiminen, tuotantojen muuttaminen ja sitä kautta säästöjen saaminen on ollut haastavaa. Mitä pidemmälle rajoitukset ja erityisesti yleisötilaisuuksien täyssulut jatkuvat, sitä vaikeampi tilanne on koko esittävän taiteen kentälle, kannanotossa todetaan.

READ MORE  288 New Coronavirus Infections in Finland | Finland Today | News in English | finlandtoday.fi

Esimerkiksi Etelä-Suomessa aluehallintoviraston tuoreimman ohjeistuksen mukaan teatterit on suljettu 28. helmikuuta saakka.

Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*