Gehandicaptenzorg in coronatijden: “Heel veel regels waren niet aangepast aan onze fragiele kinderen”Vandaag gaat het “iets beter” met haar dochter, maar volgens Rita Jaenen bestaan er tot op vandaag te strenge maatregelen. Ze noemt het voorbeeld waarbij verwanten van een palliatieve patiënt die maar om de twee dagen bezoek mag ontvangen. “Er zijn nog andere verhalen van andere ouders”, zegt ze. 

Het is duidelijk: de problemen in de sector zijn immens en schreeuwen om een oplossing. “We hebben vooral mensen nodig – begeleiders, opvoeders, verzorgers, … – die elke morgen nog voldoende energie hebben om dit klein beetje levenskwaliteit van onze kinderen nog waar te maken”, aldus Ria Jaenen. “Wring ze dus niet uit als citroenen.”

READ MORE  De thuiswerkrevolutie: bijna helft Belgen doet aan telewerk sinds corona, maar wat zijn je rechten én plichten?

Ze richt zich rechtstreeks tot de parlementsleden in de commissie. “U hebt een stem in het beleid. Gebruik ze alstublieft om de levenskwaliteit van elke gehandicapte waar te maken.”

Source link

Be the first to comment

Leave a Reply