Cola kip van de barbecue – Francesca Kookt

Voor alle mensen die net als wij het hele jaar door de kamado, of ieder andere barbecue, aansteken heb ik vandaag een geweldig recept! Zeker nu de feestdagen eraan komen denk ik dat jullie heel blij gaan worden van deze cola kip van de barbecue. En ja, die smaken net zo lekker als dat ze eruitzien. Misschien nog wel lekkerder ;-).

In mijn vorige barbecueleven, toen ik er nog geen verstand van had, grillde ik kip (denk aan poten en vleugels) veelal op hoog vuur op het rooster. Niks slow cooking, gewoon vol het vuur erop. Dat is een optie, je kip wordt er alleen vaak niet malser van. Dat is iets wat ik nu weet. De tijd nemen voor de bereiding van kip werkt vaak veel beter. En pekelen ook trouwens, zeker voor de drogere delen zoals het borstvlees. Maar daar kom ik nog wel een keer op terug.

READ MORE  Ui met room, laurier en Stilton van Yvette van Boven - Culy.nl

Vandaag maak ik mijn cola kip van kipborrelhapjes. Wat eigenlijk halve kippenvleugels zijn, de vleugel punten zijn ervan afgesneden. Een ideaal deel om cola kip mee te maken, maar je kunt ook kiezen voor hele kippenvleugels. Voor de mensen die willen weten of je dit ook in de oven kunt maken? Ja, vast en zeker. Maar ik heb dat zelf nog niet gedaan, dus ik heb daar geen beproefd recept voor. Maar door in grote lijnen het recept van de barbecue te volgen, denk ik dat je met je oven ook een eind komt. Kom, we gaan aan de slag.

READ MORE  Met dit weekmenu maken wij een diepe buiging voor alle chefs - Culy.nl
Advertisement

Advertisement

Source link

Be the first to comment

Leave a Reply