Aurinkoinen sää vaihtuu lumipyryyn ja myrskypuuskiin viikonloppuna – ”Lunta tulee ja tuuli puhkuu”

Aurinkoinen sää vaihtuu lumipyryyn ja myrskypuuskiin viikonloppuna – ”Lunta tulee ja tuuli puhkuu”

Torstain ennuste lupaa laajalti selkeää säätä ja pikkupakkasta, mutta myös lumikuuroja.

Katso torstain säätiedot videolta. Foreca

Viime päivinä on saanut nauttia hyvinkin keväisestä säästä, mutta viikon loppua kohti talvinen sää on tekemässä paluun ryminällä.

Viikonlopuksi maahan on saapumassa matalapaine, joka tuo mukanaan runsaitakin lumisateita. Talvilomalaisten meno- ja paluuliikenteessä onkin odotettavissa huonoa ajokeliä.

– Lunta tulee ja tuuli puhkuu. Idässä ja osin pohjoisessa lunta sataa tämän hetken ennusteen mukaan lauantain ja sunnuntain aikana yhteensä 5–10 senttimetriä, paikoin jopa 10–20 senttimetriä. Muualla maassa lunta tulee parista senttimetristä viiteen senttimetriin. Lännessä ja etelässä osa sateista on räntää ja mahdollisesti myös vettä, joten lumikertymät ovat vähäisempiä kuin muualla maassa, toteaa meteorologi Jenna Salminen Forecan sääuutisissa.

READ MORE  Unilääkkeitä ja viinaa salaisissa bileissä – syy Valioliiga-tähden alamäkeen paljastui: ”Hän on vaarassa menettää kaiken”

Myös lämpötila on putoamassa plussakeleistä rajusti. Jo torstain vastaisena yönä koko maassa ollaan pakkasen puolella, ja tulevana yönä pakkanen kiristyy entisestään. Etelään on luvassa noin 10 pakkasastetta ja Lappiin lähes 20 pakkasastetta.

Tuuli on voimistumassa viikonloppuna jopa myrskylukemiin. Alkuun myrskypuuskia voi esiintyä etelässä ja lännessä, myöhemmin viikonloppuna myös idässä.

Torstaina pikkupakkasta, aurinkoa ja lumikuuroja

Tänään aamu valkenee koko maassa monin paikoin selkeässä pakkassäässä. Pakkasta on etelän muutamasta asteesta pohjoisen noin kymmeneen pakkasasteeseen.

Päivän ylin lämpötila vaihtelee etelässä nollan molemmin puolin, maan keskivaiheilla ollaan viiden pakkasasteen tuntumassa ja pohjoisessa viiden ja kymmenen pakkasasteen välillä.

Paikallisia lumikuuroja esiintyy siellä täällä maan eteläisellä puoliskolla.

READ MORE  BB-Roope esitti kiukkuisen toiveen talosta poistuessaan - pyörtää nyt puheensa: ”Olin tunnekuohuissa”

Tuuli on jo tänään enimmäkseen kohtalaista pohjoisen ja lännen välistä tuulta.

Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*